Jumaat, 10 Oktober 2014

Puding Roti Pelangi

Puding Roti Pelangi

Air Tangan Sahabat :
Ain Aleesya

Bahan-bahan :

1 bungkus agar-agar
2 helai daun pandan (disimpul)
½ bungkus roti Gardenia
Susu pekat manis
1 biji telur merah
Gula secukup rasa
Pewarna merah


Cara Membuatnya :

1. Rebus agar-agar bersama daun pandan hingga agar-agar hancur.

2. Rendam roti dalam susu pekat.

3. Masukkan roti ke dalam agar-agar tadi.

4. Masukkan juga telur merah yang dipukul.

5. Kacau dan bahagikan kepada dua adunan.

6. Satu adunan dibiarkan warna asal dan satu lagi warnakan dengan warna merah.

7. Letakkan secara berlapis-lapis di dalam bekas iaitu secara berselang-seli.

8. Biarkan sejuk dan sedia untuk dihidang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan